ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВИ ВРТИЋ У РАДИНЦУ

Изградња новог вртића од 250 места у смедеревском насељу Радинац започета је данас свечаним полагањем камена темељца, који су положили први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и градоначелник Смедерева Јован Беч.

„Нов вртић у Радинцу је 11. објекат на коме започињемо радове из подршку Светске банке. Сматрам да је ово најбољи начин, не само да обезбедимо услове за већи обухват  деце предшколским васпитањем и образовањем, већ и да пружамо подршку родитељству, јер бришемо листе чекања и омогућавамо родитељима да, док су посвећени радним обавезама, своје малишане оставе на бригу и васпитање васпитачима, у адекватном простору“, изјавио је министар Бранко Ружић.

У изградњу вртића биће уложено око 169 милиона динара, а објекат ће бити величине око 1600 м2.

„Данас смо се окупили како бисмо поставили камен темељац за изградњу вртића у Радинцу и тиме решили дугогодишњи проблем у нашем граду. Рок за завршетак радова је 12 месеци, а објекат ће бити оспособљен за пријем деце пре свега са територије „25 мај“, Радинац, Раља, Липе и Враново, где имамо око 7.000 становника“, изјавио је градоначелник града Смедерева Јован Беч.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Светском банком у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ спроводи изградњу нових, доградњу постојећих, адаптацију и опремање вртића у Републици Србији.Овим пројектом биће обухваћена 23 објекта, а укупна вредност инвестиције је 47 милиона евра. Пројекат, поред проширења капацитета и изградње предшколских установа, посебну пажњу посвећује унапређивању знања и вештина стручних кадрова кроз менторску подршку и обуке за око 12.000 васпитача.

Poslednje vesti