БАЛЕТСКА ПРЕДСТАВА “ИЗБАВИ НАС” АМЕРИЧКЕ ТРУПЕ У ЧЕТВРТАК У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ

Реномирана балетска трупа из Сједињених Америчких Држава, “BALLET MAGNIFICAT!”, наступиће у Центру за културу Смедерево у четвртак 27. априла са балетском представом “Избави нас!” за коју је кореографију урадио Јиржи Себастијан Воборски. Програм почиње у 19 сати у Великој дворани. Гостовање балетске групе Балет Магнификат! биће хуманитарног карактера. Прикупљена новчана средства биће употребљена за помоћ дечаку Луки Петровићу Јовановићу оболелом од малигног тумора костију. Новчана помоћ ће бити прикупљена убацивањем прилога у кутију која ће бити постављена на улазу у Велику дворану.

Бесплатне улазнице преузимају се на билетарници Центра за културу Смедерево.

“Избави нас!“ је још једна од узбудљивих прича коју ће нам на свој начин испричати Балет Магнификат, балетскa трупа и школа балета са седиштем у Џексону, у држави Мисисипи. „Под жарким египатским сунцем у сенци пирамида, поробљени јеврејски народ вапи за избавитељем. Један човек, Мојсије, усуђује се да изазове фараона и поведе свој народ у слободу…“, стоји у најави балетске представе коју ћемо имати прилику да пратимо.

 Оснивач и уметнички директор, Кејт Тибоду, ступила је на међународну балетску сцену далеке 1982. године, када је наступајући у балету Сенди Пети „Ми ћемо га видети“ (We Shall Behold Him), освојила сребрну медаљу на II међународном балетском такмичењу у САД. Са жељом за већом социјалном ангажованошћу уметника, 1986. заједно са својим супругом Китом Тибодом оснива Балет Магнификат и 1989. Балет Магнификат балетску школу у коју су укључени балетски уметници и педагози из читавог света који имају сличну визију.

Poslednje vesti