ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СМЕДЕРЕВА ОБИШЛА ТРАНСФЕР СТАНИЦУ У ГОДОМИНСКОМ ПОЉУ. ЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЈЕДАН ОД НАЈВАЖНИЈИХ ЗАДАТАКА У НАРЕДНИМ ГОДИНАМА

Симболично, на Светски дан животне средине, 5. јун, у жељи да истакне да ће здравија животна средина бити један од најважнијих и неодложних задатака у наредним годинама, градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић је са својим замеником Владимиром Нешићем, председником Скупштине града Миланом Перићем и осталим сарадницима проверила како теку радови на изградњи Трансфер станице у Годоминском пољу – најважнијем еколошком пројекту у читавом Подунавском округу.

„ Нема ништа важније од здраве животне средине. То је нулта тачка од које све почиње. Због тога, баш на Светски дан заштите животне средине, 5. јуни желим да укажем да је ово једна од наших најзначајнијих мисија за будуће генерације.

Завршетком изградње Трансфер станице решавамо вишедеценијски проблем одлагања комуналног отпада са територије града, али и 27 села.

Целокупна вредност ове инвестиције је 341 милион динара. На овој локацији у Годоминском пољу се осим изградње рециклажног дворишта, претоварне станице и линије за сепарацију ради и на изградњи водоводне мреже и прилазног пута. Вредност тих послова износи 66 милиона динара, које је обезбедио град.

Постојећу, неусловну депонију одмах после пуштања у рад Трансфер станице морамо затворити и санирати. Радићемо и на уклањању дивљих депонија које штете здравој животној средини и нарушавају изглед места где се појављују.

Веома је важно да свакодневно ширимо и подижемо свест људи о потреби чувања здравог животног окружења, да мењамо своје навике и да се одговорно понашамо према природи,” изјавила је градоначелница Смедерева током обиласка Трансфер станице.

Poslednje vesti