ГРАДСКА УПРАВА СМЕДЕРЕВО ДОБИЛА ПРИЗНАЊЕ ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ МАТИЧАРА

Градоначелник Смедерева Јован Беч у име Градске управе примио је признање од Министарства државне управе и локалне самоуправе за најуспешнију јединицу локалне самоуправе у секторском посебном стручном усавршавању матичара у 2022. години.

Поводом доделе признања за најуспешније јединице ликалне самоуправе, одржана је конференција у Министарству државне управе и локалне самоуправе, на којој су се присутнима обратили министарка за бригу о породици и демографији Дарија Кисић, министар за Државну управу и локалну самоуправу Александар Мартиновић и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Данило Стевандић.

Овогодишња конференција била је посвећена матичарима и службеницима који обављају послове ажурирања јединственог бирачког списка, а који су својим радом, последњих година дали допринос дигиталној, административној и културној трансформацији јавне управе у целини.

Министар Мартиновић је указао да само учешће и подршка службеника у успостављању новог система стручног усавршавања говори да оно почиње да остварује жељени реформски циљ, а то је једнак приступ праву на стручно усавршавање свих запослених у јавној управи, без обзира где живе и раде.

Градска управа Града Смедерева ће и у наредном периоду радити на едукацији и професионалном развоју својих запослених, пратећи све програме Министарства државне управе и локалне самоуправе, као и других релевантних институција из те области.

Poslednje vesti