ЕНЕРГЕТСКА САНАЦИЈА ВРТИЋА “ХАЈДИ” СРЕДСТВИМА МИНИСТАРСТВА РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Поводом потписивања уговора са Министарством рударства и енергетике о енергетској санацији  вртића „ Хајди“, градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић данас је посетила ПУ  „Наша радост“ и том приликом са директорком установе Мирјаном Крстић разговарала о што скоријем  отпочињању послова на замени столарије, фасаде и котларнице у поменутом објекту.


„Министарство рударства и енергетике нам је за реализацију овог пројекта определило 24 милиона динара, а ми смо као град издвојили додатних 17 милиона динара за енергетску санацију вртића „ Хајди“ у коме је котларница на лож уље стара пола века. Она ће ускоро бити замењена новом и грејање тог простора ће убудуће бити на гас.
После вртића „Дизниленд“ на Сењаку то ће бити други објекат предшколске установе са  прикључком на нови извор грејања.
Захваљујући одговорној политици председника Србије Александра Вучића, доброј сарадњи ресорног министарства и локалне самоуправе у Смедереву овим показујемо да заједно можемо учинити доста, посебно када је реч о најмлађим, јер деца у вртићима и ђаци су нам увек приоритет.
Захвални смо Министарству рударства и енергетике што су наш пројекат за вртић „ Хајди“ уврстили на листу приоритета и препознали његов значај.
Овог лета  уграђујемо и котлове на гас у четири школе: Економској, Техничкој, Гимназији и ОШ „Бранислав Нушић“ и циљ локалне самоуправе и мене као градоначелника је да чистијим изворима енергије смањимо загађење, да са оваквим и сличним пројектима  побољшавамо квалитет ваздуха у граду.
У Смедереву планирамо и замене осталих котларница које топлотном енергијом снабдевају куће и станове прикључене на систем грејања. За сада на гас раде три котларнице: Мајдан 1, котларница у улици Јована Крајишника која је од старта на гас и котларница „ Сењак“ која осим вртића“Дизниленд“ загрева још 183 стана у оближњим зградама и три куће.
Град Смедерево има спремне пројекте за замену још две котларнице, на Папазовцу и у насељу Милоја Ђака. У наредном периоду решаваћемо и прелазак осталих котларница са мазута на гас, јер то је добар пут да се изборимо за здравију животну средину, што и јесте приоритетан циљ  који смо ставили пред себе” , истиче градоначелница Јасмина Војиновић.

See translation

Poslednje vesti