Завршен смедеревски ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТ, Дунавска лађа припала филму „Да ли ме волиш “

Свечаном доделом награда и приказивањем тизера за филм “Што се боре мисли моје“ редитеља Милорада Милинковића,  у Малом граду Смедеревске тврђаве, завршено је шесто издање Фестивала Подунавских земаља  Дунав филм фест. Главна награда фестивала, Дунавска лађа за најбољи филм, припала је драмском остварењу украјинско шведске продукције  „Да ли ме волиш?“, ауторке Тоње Најаброве.

Жири који је одлучивао о главној али и о другим  наградама радио је у следећем саставу: Ивета Иванова,  глумица и редитељка из Бугарске, затим глумица Јелена Михајловић и редитељ Зоран Амар.

Током шест дана, на Дунав филм фесту  приказано је више од 30 играних, документарних и анимираних филмова из Европе и читавог света, а одржана је и премијера прве две епизоде серије „Тунел.

Награду за најбољу режију, добио је чешки редитељ Роберт Хлоз за филм „Тачка повратка. Заменица градоначелника Марија Марковић Ставрић награду је уручила српском коопродуценту тог филма Марку Паљићу.

За најбољи сценарио, награђен је Јурај Леротић за филм „Сигурно мјесто.

Специјално признање  припало је  Џесики Хауснер за филм  „Нула калорија“.  Јурај Леротић глумац у филму „Сигурно мјесто“ и Карyна Кyмчук  глумица у  филму „Да ли ме волиш“  добитници су награде за најбоље глумачко остварење.

Poslednje vesti