ИЗГРАДЊА БУНАРА ЗА ВОДОСНАБДЕВАЊЕ У ДРУГОВЦУ

Почетком ове недеље у Друговцу су отпочели радови на изградњи новог бунара за потребе квалитетнијег водоснабдевања домаћинстава у овом селу.

Градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић данас је са својим сарадницима и представницима ЈКП „ Водовод“ обишла локацију на којој се они изводе.

„Друговац се до сада водом снабдевао из два бунара, једног већег и једног мањег.

С обзиром да је један од њих у употреби више од 20 година и да је због дотрајалости опреме долазило до замућења воде указала се потреба за изградњoм новог на истој локацији са свим стандардима и неопходном опремом чиме ће се водоснабдевање у овом нашем селу у наредном периоду знатно побољшати.

Циљ локалне самоуправе је да становницима свих смедеревских села омогући уредно водоснабдевање са здравом пијаћом водом. Вода је извор живота, неопходна је свима и незамисливо је да је то проблем у 21. веку. Зато смо, што је пре било могуће кренули у овај посао, одмах након израде  пројекта са потребном техничком документацијом од стране ЈКП „ Водовод“, рекла је градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић после обиласка радова у Друговцу.

Радови који се тренутно обављају подразумевају израду бушотине бунара, након тога  уследиће грађевински радови изградње кућице бунара и  уградња електромреже. Рок за завршетак радова је 90 дана.

Иначе, ранији сеоски водовод у Друговцу је у систем градског водовода ушао 2016. године и од тада се о њему, уместо мештана, у наставку стара смедеревско ЈКП „Водовод“

Poslednje vesti