КОНКУРС ЗА ЗАВИЧАЈНУ ПЕСНИЧКУ НАГРАДУ „СМЕДЕРЕВСКИ ОРФЕЈ”,

„Смедеревскa песничкa јесен” расписује конкурс за традиционалну награду „Смедеревски Орфеј”, на коме могу учествовати искључиво завичајни песници, то јест ствараоци рођени на територији Смедерева, као и они који су већи део свог живота провели у Смедереву. Конкурс ће бити отворен од 15. маја до 1. августа 2024. године.

Услови конкурса:

Аутори шаљу највише две необјављене песме, писане на српском језику ћириличним писмом. Уколико песници стварају на неком другом језику, неопходно је да уз оригиналан текст доставе и превод на српски језик. Песме треба да буду означене искључиво шифром, а потписане именом и презименом неће се уврстити у селекцију.

Материјал слати електронским путем у истом мејлу са два засебна Ворд документа у прилогу, тако што ће у једном бити песма којом се конкурише, а у другом разрешење шифре и подаци о аутору: име и презиме, адреса пребивалишта, контакт телефон, адреса електронске поште и стваралачка биографија не дужа од 500 карактера. Неопходно је насловити сваки документ – један са назнаком „Песма за конкурс“, а други „Разрешење шифре“.

Овако уређен конкурсни материјал слати на следећу мејл адресу:

smederevski.orfej@gmail.com

Одлуку о победничкој песми донеће стручни жири у року од 30 дана након затварања конкурса, а обавештење ће бити истакнуто на званичној страници Фестивала и у јавним гласилима.

Напомена: Песник који конкурише за награду сагласан је да његова песма, потписана пуним именом и презименом, и стваралачка биографија буду објављене у фестивалском зборнику „Песнички меридијани Смедерева”. Самим учешћем на конкурсу награђени завичајни песник пристаје да присуствује свечаности уручивања награде, о чијем термину ће бити благовремено обавештен. У случају да се не појави на додели признања и не обавести организаторе о разлогу свог изостанка, сматраће се да је одбио награду и она му неће бити уручена. Награда „Смедеревски Орфеј” састоји се од истоимене плакете, рада академског вајара Селимира Јовановића, и новчаног износа.

Све додатне информације у вези са конкурсом могу се затражити од организатора преко електронске поште: smederevski.orfej@gmail.com

Poslednje vesti