НЕМАЧКА КОМПАНИЈА КЕПФЕР УСЕЛИЛА СЕ У НОВИ ОБЈЕКАТ У СМЕДЕРЕВУ

У Идустријској зони у Смедереву отворен je нови објекат фабрике Koepfer, чиме се ствара могућност за отварање нових радних места. Немачка компанија Koepfer бави се производњом зупчаника за аутомобилску индустрију и мењачних склопова. Инвестиција у производну опрему ове компаније у Смедереву износи преко милион евра. Фабричко постројење има близу 2.700 метара квадратних. У плану је да у наредне две године буде запослено 70 радника. Иначе, значајно је напоменути да Koepfer Group има традицију дугу више од 150 година.

-Србија је земља у коју инвеститори радо долазе и остају. Велика ми је част што имам прилику да се у име председника Александра Вучића обратим и поздравим присутне. За нас у ова изазовна времена свака инвестиција и свако ново радно место је од изузетног значаја. Хвала компанији Koepfer што је изабрала Србију и град Смедерево за отварање фабрике и новог погона. Немачка је један од водећих инвеститора и спољнотрговинских партнера Србије. Немачке компаније у Србији запошљавају преко 78.000 радника. У овој фабрици ће до окончања свих активности везаних за производњу радити око 250 људи – истакла је министарка привреде Анђелка Атанасковић. На крају свог излагања још једном се захвалила представницима компаније Koepfer на чињеници да су за овако значајну инвестицију изабрали Србију и град Смедерево.

Амбасадорка Немачке Anke Konrad је у свом обраћању присутнима изразила задовољство чињеницом да је разлог њене прве посете Смедереву, као новоименоване амбасадорке, управо отварање компаније Koepfer, као један од начина да српско-немачки економски односи буду још јачи на том путу.

Присутнима се обратио и власник компаније Thomas Dr. Koepfer који је такође указао на значај отварања производног погона компаније Koepfer у Смедереву.

Ово је свакако значајна инвестиција за град Смедерево, јер пре свега ствара се могућност за отварање нових радних места.

Poslednje vesti