ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГРАДА СМЕДЕРЕВА

Дан града Смедерева обележен је на Аранђеловдан, подсећајући на исти дан 1805. године када је турски заповедник диздар Мухарем Гуша предао кључеве града вођи српских устаника, Карађорђу. Аранђеловдан 1805. године је дан који је Смедереву донео нови почетак и велике промене. Обележавањем овог великог датума је подсећање  увек и изнова на почетне кораке у успостављању модерне српске државе, као и на враћање Смедереву статус политичког и културног центра.

На свечаној седници Скупштине града, након интонирања химне ,,Боже правде”, у извођењу Софије Ђекић,  ученице  Музичке школе ,,Коста Манојловић”  присутнима се обратио градоначелник града Смедерева Јован Беч.  Поздрављајући госте и честитајући Дан града и домаћинима крсну славу, а после филма о граду, Беч је  подсетио  на пројекте који су у току, посебно се осврнувши на планове за наредну годину. Такође, градоначелник је присутне подсетио и на улагања у здравствени систем, образовање, спорт и омладину.

Обележавање Дана града је прилика за одавање признања појединцима и организацијама који су својим радом допринели добробити Смедерева у различитим областима. Ове године награђени су представници из области спорта и медицине. Овогодишњи добитник сребрњака Града Смедерева је Дом здравља Смедерево, а признање је уручено директорки докторки Олгици Обрадовић. Добитник признање Кључ града Смедерева је прослављени спортиста Александар Митровић, а у његово име признање је уручено његовом брату Милану Митровићу.

На крају свечаности представила се певачка група ,,Видик” Музичке школе ,,Коста Манојловић”.

Poslednje vesti