ОБУКА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ СИСТЕМА БЕСПЛАТНЕ ПРАВНЕ ПОМОЋИ

У Градској управи у Смедереву  одржана је обука за унапређење система пружања бесплатне правне помоћи којој су присуствовали дипломирани правници, запослени у јединицама локалних самоуправа као и овлашћена лица  за одлучивање о захтеву за одобравање бесплатне правне помоћи  из : Смедерева, Свилајнца, Сремске Митровице , Суботице, Чајетине, Оџака,  Ковина, Панчева, Босилеграда, Жабара, Жабља, Кањиже, Шида, Алексинца, Љубовије, Параћина, Власотинца, Новог Кнежевца и Темерина.

Осим обуке, на скупу је представљена и кампања за промоцију механизма бесплатне правне помоћи под слоганом  „ Имаш право!“ коју су заједнички иницирали Министарство правде и Министарство државне управе и локалне самоуправе Републике Србије уз подршку пројекта  „Јачање владавине права у Србији“ који је заједнички финансиран од стране Европске уније и немачког Савезног министарства за економски развој и сарадњу( БМЗ), а који спроводи ГИЗ.

Циљ поменуте кампање је подизање свести јавности о могућностима које пружа Закон о бесплатној правној помоћи. Подсетимо овај закон  у Србији је донет 2019. године са циљем да сваком лицу, посебно најугроженијим грађанима и грађанкама омогући приступ правди и правној заштити.

Poslednje vesti