ОДРЖАНА ЗАВРШНА РАДИОНИЦА ЗА ИЗРАДУ ПЛАНОВА ЈАВНОГ ЗДРАВЉА ПОДУНАВСКОГ И БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА

У Смедереву је одржана конференција за медије поводом завршне радионице за израду Плана јавног здравља Подунавског и Браничевског округа у организацији Сталне конференције градова и општина и уз подршку Града Смедерева. Завршна радионица ,,Подршка градовима и општинама Подунавског и Браничевског округа” представља Нацрт Планова јавног здравља.

Скуп је поздравио градоначелник Смедерева Јован Беч који је истакао значај документа План јавног здравља за град Смедерево. -Велика ми је част и задовољство да данас можемо да вас угостимо у нашем граду, где ћете после конференције имати прилике да посетите Мали град Смедеревске тврђаве и Музеј  у Смедереву. Повод зашто смо се данас овде окупили је леп, а то је израда значајног стратешког документа за пре свега наш град, План јавног здравља града Смедерева. Здравље је највреднији ресурс сваког појединца, породице, друштва, нације и најсигурнија инвестиција за будућност. План јавног здравља представља пажљиво планиране будуће кораке и улагања која су потребна како би се оснажио и унапредио систем примарне здравствене заштите, који представља темељ целокупног здравственог система. Кроз документ План јавног здравља за Град Смедерево биће обезбеђен континуитет у решавању проблема из различитих области које битно утичу на јавно здравље грађана и грађанки – истакао је градоначелник Смедерева Беч.

Такође присутнима  се обратила и директорка Завода за јавно здравље Пожаревац Др Ана

Јовановић која је указала на значај израде Плана јавног здравља, како за један град и општину, тако и за државу, јер, како је истакла само заједничким снагама можемо помоћи да Србија буде земља здравих људи, као и људи који брину о свом здрављу кроз превентивне прегледе.

Радионицу ,,Подршка градовима и општинама Подунавског и Браничевског округа у изради планова јавног здравља“ Стална конференција градова и општина реализује у оквиру Програма ,,Партнерство за добру локалну самоуправу”, који подржава Влада Швајцарске.

Град Смедерево ће наставити да кроз доношење стратешких докумената и друге видове подршке задравственом систему, обезбеди најбоље услове за лечење грађана, али и адекватне услове за рад лекарског особља.

Poslednje vesti