ОДРЖАНА ЧЕТВРТА СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ПАРЛАМЕНТА

У Смедереву је у уторак одржана четврта седница Скупштине града на којој је донето неколико важних одлука, међу којима је била и Одлука о стратегији развоја урбаног подручја града којом је дефинисана визија развоја Смедерева у наредном периоду.

Локални парламент је након конструктивне дискусије, усвојио и предлог одлуке  о изради плана детаљне регулације за део простора између Улице Црвене армије и железничке пруге на потезу Папазовац, као и предлог одлуке о изради плана детаљне регулације за изградњу соларне фотонапонске електране – Смедерево у Индустријској зони.

Усвојен је и годишњи ликвидациони извештај Туристичке организације града Смедерева за 2023. годину.

Одборници су затим разматрали и усвојили извештаје о финансијском пословању за прошлу годину установа чији је оснивач град, а то су : Народна библиотека, Центар за културу, Историјски архив, Центар за социјални рад, Предшколска установа „ Наша радост“, Установа за дневни боравак деце, омладине и одраслих особа са сметњама у развоју „ Сунце“, Регионални центар за професионални развој у образовању, Дом здравља и Апотекарска установа.

Донето је и решење о образовању Градског штаба за ванредне ситуације, усвојен је годишњи план рада Комуналне милиције у Смедереву, подржано је и решење о именовању чланова Школског одбора Гимназије и предлози решења о именовању председника и чланова Надзорног одбора ЈКП „ Паркинг сервис“ и ЈП „ Градско стамбено“.

На четвртој седници Скупштине града, донето је и решење о именовању Ивана Вучића за  вршиоца дужности директора ЈП  Спортски центар Смедерево и потврђен мандат одборнику Божидару Лакићевићу са изборне листе“ Александар Вучић – Смедерево не сме да стане“.

Poslednje vesti