ОДРЖАНА 25. КОСИДБА НА ПЛАВИНЦУ

Ливаде Горанског гаја на Плавинцу ове године је на манифестацији “Косидба на Плавинцу “покосило 136 косача и косачица из десет земаља региона. По традицији манифестација је почела интонирањем косачке химне и подизањем заставе, а настављена дефилеом косача, претходно пријављених за такмичење.

Ову манифестацију отворила је градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић:”Драга децо, поштовани косачи, уважени организатори, драги грађани. част ми је и задовољство да могу да вас поздравим испред града Смедерева и у своје лично име. налазимо семожда и на најлепшем делу града Смедерева, а у прилог томе је и чињеница да је недалеко одавде и Вила Обреновића. Крајолик је одличан, пуца поглед ка Дунаву и то што имамо морамо и да чувамо и водимо рачуна о томе и заиста ће то бити наш задатак у наредном периоду. У будућности ће рукобводство града бити на свим оваквим манифестацијама, јер овде долази наш народ, долазе наши грађани који су нас бирали и који су нам дали поверење да водимо овај град. А да би смо знали шта то наш народ жели, морамо да будемо са њима, да разговарамо са њима, морамо да сагледавамо проблеме да идемо у сусрет тим проблемима и да их решавамо. што се манифестације тиче, пре 25 година се скупила група ентузијаста која је била свесна чињенице да је ово можда и најлепши део града и да овде треба да се одржава овај простор, треба да се коси и дошли су на идеју да споје лепо и корисно и ја им се овом приликом захваљујем да направе овако лепу манифестацију која се зове “косидба на Плавинцу”. Није било лако свих ових година да се то и одржи, али када имате људе који имају вољу и жељу да нешто ураде за свој град, руководство града је дужно да то и да подржи и да са њима максимално заједно ради да дођемо до жељеног циља. Поносна сам што је овде много људи са стране, што има много косача не само из наше лепе Србије већ и из околних земаља, што је ово прерасло у међународни догађај, што се име нашег лепог града помиње у читавој Србији. Надам се да су косачи добро изоштрили своје косе, да данас најбољи победи, али самим тим што сте дошли у Смедерево, већ сте сви победили. Живели и проглашавам манифестацију отвореном”, рекла је на крају градоначелница смедерева Јасмина Војиновић.

Драган Роган председник Удружења косача Плавинац захвалио се свима који су дошли у великом броју на Косидбу, косачима пожелео да држе добро растојање , а деци која су била у великом броју, пожелео добро дружење.

Најбољи косач и косачица 25. “Косидбе на Плавинцу” су из Пљеваља из Црне Горе, Славиша Пуповић, иначе и прошлогодишњи победник и Миладинка Остојић у конкуренцији дама косачица.

Poslednje vesti