ОДРЖАНА 6. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ПАРЛАМЕНТА

На шестој  седници  Скупштине града Смедерева  донето је више значајних одлука, међу којима су планови детаљне регулације за изградњу резервоара воде на локацији „Сегда“ и детаљне регулације за простор „ Максимовића брдо.“

Одборници су донели и одлуку о Локалном акционом плану за социјално укључивање Рома и Ромкиња града Смедерева за период од 2025-2027. године, образовању и начину рада комисије за капиталне инвестиције града Смедерева. Подржали су и предлог одлуке о додели новогодишњих пакетића за децу рођену у периду од 1. јануара до 15. децембра ове године, предлог одлуке о давању сагласности за отпис дуга Индустрији обуће Београд по основу уступљених јавних прихода,  одлуке и прибављању и располагању стварима у јавној својини града, одлуке о накнадама за коришћење јавних површина, утврђивању закупнина за пословни простор у јавној својини града и извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације за протеклу годину.

На дневном реду ове седнице биле су и информације о оствареним приходима и примањима и извршеним расходима и издацима буџета града за првих шест месеци ове године. Разматрале су се и информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, друштава капитала и других облика организовања за првих шест месеци ове године, на које се примењује Закон о јавним предузећима, а чији је оснивач град.

Скупштина града је разматрала и усвојила информације о финансијским извештајима са извештајима овлашћеног ревизора о степену реализације програма пословања смедеревских јавних предузућа за прошлу годину. Одборници су дали сагласност и на одлуке надзорних одбора јавних предузећа о расподели добити за 2023. годину.

За новог члана Градског већа изабран је Стефан Јовчић, а локални парламент  у Смедереву донео је и неколико кадровских решења. За директора Центра за културу именован је Драгољуб Мартић, за в.д директора Музеја у Смедереву Татјана Гачпар, за градског јавног правобраниоца Бојана Радовановић, а за заменика градског јавног правобраниоца Србислав Бојковић.

Poslednje vesti