ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ СТРАДАЛИМ ОФИЦИРИМА У НАТО АГРЕСИЈИ

Јуче су положени венци на спомен обележје официрима 250. ракетне бригаде противваздухопловне одбране страдалима у НАТО агресији 19. априла 1999. године на положају у селу Липе код Смедерева. Традиционално сваког 19. априла, у Липама код Смедерева, полажу се венци код спомен обележја Ракета-Вис, поводом погибије официра Војске СРЈ током НАТО бомбардовања, потпуковника Благоја Радића и капетана прве класе Роберта Лајчака.

Тим поводом су се испред спомен обележја у Липама окупили представници Војске Србије, градоначелник Смедерева Јован Беч, бројна удружења и организације, како би, у присуству чланова породица Радић и Лајчак, одали почаст палим херојима.

У име локалне самоуправе Смедерева венац је положио градоначелник Смедерева Јован Беч и чланица Градског већа ресорно задужена за културу, туризам и информисање Маја Ћирковић.

Присутнима се обратио потпуковник Петер Робар командант првог ракетног дивизиона за противваздухопловна дејства. -Драги пријатељи и гости, ево данас као и предходних двадесет и три године,окупили смо се да одамо почаст потпуковнику Радић Благоју и капетану прве класе Роберту Лајчаку, који су на данашњи дан уложили своје животе на бранику отаџбине. Исказивајући дивљење и поштовање према њима, присећамо се једног тешког и злог времена, времена са пуно туге и бола. Сваки рат је по правилу неправедан, јер узима жртве. Жртва Радића и Лајчака не сме да се заборави, већ да нам служи као водиља за будућа поколења – рекао је између осталог Робар, а наводи се у саопштењу.

Poslednje vesti