ПОТПИСАН НОВИ УГОВОР О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОГРАМА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ

Градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић у име града потписала је уговор са Министарством рударства и енергетике о суфинансирању програма енергетске санације у оквиру пројекта „Чиста енергија и енергетска ефикасност“.

„Град Смедерево је активни учесник у овом пројекту који се на територији Републике Србије спроводи до 30. новембра 2027. године.

 Укупна вредност закљученог уговора износи 30 милиона динара, при чему  је 12 милиона динара учешће  локалне самоуправе, а 18 милиона обезбеђује ресорно министарство.

„Чињеница је да имамо и све више заинтересованих грађана Смедерева који конкуришу за  суфинасирање трошкова за замену столарије, котлова, постављања соларних панела или уградњу топлотних пумпи у својим домаћинствима и ми на овај начин желимо да им помогнемо.

Ефекти овог пројекта осетиће се  кроз смањене рачуне за грејање, али овим програмом  доприносимо и заштити животне средине од аерозагађења које имамо у току грејних сезона“, истиче градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић.

У оквиру свечане доделе уговора уприличене у сали Новосадског сајма, ресорна министарка Дубравка Ђедовић Хандановић уручила је 137 уговора за локалне  самоуправе које су показале интересовање за коришћење финансијских средстава из пројекта „ Чиста енергија и енергетска ефикасност“.

У име града домаћина госте je на свечаној додели уговора поздравио градоначелник Новог Сада, Милан Ђурић.

Poslednje vesti