ПРОСЛАВА КИНЕСКЕ НОВЕ ГОДИНЕ У СМЕДЕРЕВУ 25. ЈАНУАРА НА ГРАДСКОМ ТРГУ

Влада Републике Србије, Амбасада НР Кине у Београду и Институт за појас и пут у сарадњи са градовима – Београдом, Новим Садом, Нишом, Бором и Смедеревом организују прославу Нове године у Републици Србији од 21. до 26. јануара ове године.

У Смедереву ће традиционална прослава Кинеске Нове године бити одржана 25. јануара са почетком од 17 часова на Градском Тргу. Посетиоци ће имати прилике да узму учешће у хуманитарној акцији и пробају специјалитете неколико земаља Појаса и пута. Присутнима ће се обратити градоначелник Града Смедерева Јован Беч, Амбасадорка Народне Републике Кине у Републици Србији Чен Бо и Данијел Николић, затим председници скупштине друштва и Института за појас и пут доо Београд, као и помоћник Генералног секретара Владе.

Сви садржаји и припремљени програм осликавају пријатељство народа Народне Републике Кине и Републике Србије у традиционалном обележавању Кинеске Нове године. Гости ће за добровољни прилог од 200 динара моћи да добију један оброк и безалкохолно пиће. Такође, сваки посетилац који буде желео да учествује, неопходно је да донира новац у најмањој вредности од 200 динара, одабере картицу на којој се налази питање (које ће се односити на неку од чињеница и занимљивости које се тичу иницијативе Појас и пут) и након давања тачног одговора, учесник бива награђен неком од симболичних награда из фонда обезбеђеног од стране амбасаде НР Кине. Важно је нагласити, да ће након свечаног дела обраћања, догађај бити уприличен традиционалним ватрометом, као симболом обележавања Кинеске Нове године.

Сав приход од продаје биће усмерен у хуманитарне сврхе, Црвеном крсту, односно Народној кухињи.

Планирано је да догађај траје од 17 часова до 21 час.

Poslednje vesti