САОПШТЕЊЕ МУП-А СРБИЈЕ:Ухапшен због сумње да је усмртио осам особа и 14 ранио

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су У. Б. (2002) због постојања основа сумње да је усмртио осам особа и 14 ранио.

Принтскрин Јутјуб/МУП Републике Србије

Он се сумњичи да је синоћ у селу Мало Орашје код Смедерева ватреним оружјем усмртио пет особа и шест ранио, а потом у селу Дубона код Младеновца, усмртио још три особе и осам ранио.

Потом је, како се сумња, зауставио таксисту и приморао га да га одвезе до села Вињиште код Крагујевца, где га је полиција ухапсила.

Полиција је претресом викендице коју осумњичени користи у месту Шепшин, пронашла карабин са оптиком, пиштољ, сигнални пиштољ, два пригушивача, ловачки нож и друге делове оружја, 164 метка различитог калибра, 13 ловачких патрона, 12 чаура, 4 сигнална метка и 25 комада карабинске муниције.

Такође, приликом претреса куће и помоћног објекта у насељу Вињиште, полиција је пронашла четири ручне бомбе, више кутија са пиштољском муницијом, више комада пушчане муниције, оквир за пиштољ, два оквира највероватније за аутоматску пушку, носач оптике, као и аутоматску пушку без фабричког броја.

У овој опсежној акцији учествовало је више од 600 полицајаца, припадника Управе криминалистичке полиције, Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, Полицијске бригаде, Јединице за обезбеђење, саобраћајне полиције, Службе за специјалне истражне методе, Интервентне јединице 92, Хеликоптерске јединице, Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије, као и подручних полицијских управа у Београду, Смедереву и Крагујевцу.

У току је даљи рад полиције и тужилаштва.

Poslednje vesti