САСЛУШАН ОТАЦ УБИЦЕ ИЗ МЛАДЕНОВЦА

У Вишем јавном тужилаштву у Смедереву у четвртак је саслушан Р.Б. из Младеновца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Осумњиченом Р.Б. се ставља на терет да је у објектима у којима је живео и користио, неовлашћено држао већу количину ватреног оружја, муниције, експлозивних материја и делова за оружје,  при чему постоји сумња да је неовлашћено набавио и држао оружје и муницију која је пронађена приликом претреса објеката, као и возила која је користио његов син, окривљени У.Б. приликом извршења кривичних дела Тешко убиство и других која му се стављају на терет.

Приликом претреса објеката у којима је живео и које је користио осумњичени Р.Б. нађени су један револвер калибра 44 са олученом цеви, један пиштољ калибра 7,65мм који представља полуаутоматско оружје са олученом цеви, неколико стотина метака различитог калибра, 850 грама барута који представља експлозивну материју, као и неколико оптичких нишана и других различитих делова за ватрено оружје.

У одбрани коју је данас на саслушању изнео, осумњичени је негирао извршење кривичног дела.

Након саслушања, Више јавно тужилаштво у Смедереву је ставило предлог да се осумњиченом одреди притвор, због постојања особитих околности да ће ометати поступак утицањем на сведоке чије испитивање предстоји у истрази и да ће поновити кривично дело, као и  обзиром на постојање околности које указују на узнемирење јавности, те је  предлог судија за претходни поступак Вишег суда у Смедереву прихватио и осумњиченом Р.Б. одредио притвор до 30 дана.

Poslednje vesti