Селаковић на обележавању 108. годишњице Битке на Врбовачкој коси

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања предводио је државну церемонију поводом обележавања 108. годишњице Битке на Врбовачкој коси која је одржана у Храму светог пророка Јеремије у Врбовцу код Смедерева.

,,Наш задатак јесте да 1350 наших јунака, страдалих пре 108 година, отргнемо од заборава, нашег најгорег непријатеља, окупљајући се овде сваки пут кад се служи света литурија јер тај храм почива на њиховим мученичким костима“, рекао је Селаковић.

Министар се осврнуо на посвећени рад председника Вучића када је реч о економској обнови наше државе и истакао да је та економска борба основа за духовну обнову Србије која се састоји у неговању и изградњи културе сећања.

У свом обраћању, подсетио је да се у Београду припрема подизање великог меморијалног центра за све наше невино страдале жртве усташког нацистичког логора Јасеновац и додао да је у суботу планирано откривање споменика генералу Божидару Божи Јанковићу, команданту Треће армије, који је 1912. године ослободио наше Косово и Метохију.

,,Трудимо се и да снимамо филмове који ће неговати сећања на те људе и који ће нашим младим генерацијама помагати да их не забораве и да схвате зашто вреди живети и борити се, радити за Србију“, поручио је Селаковић.

Поред министра Селаковића, венце су положили представници Војске Србије, Града Смедерева и Удружења Врбовачки бој, објављено је на званичној интернет страници тог министарства.

фотографија: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Poslednje vesti