СМАЊЕНА СТОПА НЕЗАПОСЛЕНОСТИ У СМЕДЕРЕВУ

Градоначелник Смедерева Јован Беч са представницом Националне службе за запошљавање Александром Богић, уручио је укупно 26 уговора за 19 послодаваца који запошљавају 27 лица и за 7 лица која су основала своје предузетничке радње.

-Велика ми је част и задовољство што смо се данас овде окупили, веома лепим поводом, а то је додела уговора за запошљавање. Неопходно је да нагласим да Град Смедерево и Национална служба за запошљавање – Филијала у Смедереву, имају одличну сарадњу, чији је продукт и ово данас због чега смо се окупили. Град Смедерево и Национална служба за запошљавање – Филијала Смедерево су у 2023. години расписали три Јавна позива обезбеђено је учешће од 28.529.411,77 динара и тиме су створени услови за запошљавање 115 незапослених лица из категорије теже запошљивих, са евиденције Националне службе у Смедереву. Такође, када говоримо о стопи незапослености, која је последњих десетак година у паду, само у јулу ове године према статистичким подацима Националне службе за запошљавање број незапослених је износио 2.658, док је у јулу 2022. године било 3.039 незапослених, што представља смањење броја незапослених за 14,33%. Поред чињеница да је стопа незапослености на историјском минимуму, Град Смедерево наставиће да успешно сарађује са Националном службом за запошљавање како би смо заједничким снагама допринели да наши суграђани могу да имају своје запослење и да нам млади људи остају у нашем граду – изјавио је градоначелник Беч у свом обраћању присутним потписницима уговора.

Град Смедерево ће и у наредном периоду наставити активну сарадњу са Националном службом за запошљавање – Филијала у Смедереву, како би се стопа незапослености смањила. У складу са тим, важно је нагласити да је за субвенције за самозапошљавање издвојено укупно 13.725.000 динара, од чега је 7.000.000 издвојио Град и 6.725.490 динара Национална служба за запошљавање. За субвенције за запошљавање теже запошљивих лица опредељено је 9.803.921 динар, од којих је 5.000.000 одвојио Град, а Национална служба за запошљавање 4.803.921 динар.

Poslednje vesti