СМЕДЕРЕВСКА ПОРОДИЦА ДОБИЛА СЕОСКУ КУЋУ

У Палати Србија у Београду  потписано је 100 нових уговора за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом у оквиру програма које спроводи Министарство за бригу о селу Владе Републике Србије. Међу њима је и породица из Вучака.

Међу 100 породица који су добитници ове помоћи државе је и породица Невене и Жељка Дукића из Вучака.

Реч је о младом брачном пару  са децом, дечаком од 6 година и тек рођеном девојчицом.

У име локалне самоуправе уговор је потписао заменик градоначелнице Смедерева, Владимир Нешић који је том приликом истакао да је поменути програм  Министарства за бригу о селу веома охрабрујући за све младе људе који су одлучили да остану да живе на селу и да се баве пољопривредом.

Према речима министра Милана Кркобабића, пројекат већ даје велике резултате и од како је почео у Србији је оживело 3000 сеоских кућа. Многе сеоске средине ће тако у наредним годинама  у својим школама имати нове генерације ђака, чији ће се родитељи бавити пољопривредом јер на овај начин осим крова над главом обезбеђују и окућницу.

Таква је управо и намера породице Дукић из Вучака која најављује производњу јагода за стицање додатних  прихода.

Заинтересованост младих  за куповину сеоских кућа је велика и са овим програмом се наставља и даље све до 1. новембра, односно до утрошка опредељених средстава, истичу у Министарству за бригу о селу и позивају заинтересоване да конкуришу.

Poslednje vesti