СРЕДЊОШКОЛЦИМА И СТУДЕНТИМА РОМСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ

Ученицима средњих школа и студентима ромске националности са подручја града Смедерева уручени су уговори за стипендирање у школској 2023/2024. години.

Локална самоуправа је за те намене из буџета издвојила два милиона и 400 хиљада динара.

„ Смедерево је један од ретких градова у Србији, који има Локални акциони план за побољшање положаја Рома и Ромкиња и на такав начин желимо да допринесемо вашем бољем статусу у друштвеној заједници којој сви припадамо.

Захваљујући стипендирању, из године у годину, имамо све већи број ученика из ромске популације који уписују и завршавају средњу школу, али има и оних које своје образовање настављају на факултетима.

Наш циљ је да међу вама имамо што више образованих људи, јер је образовање темељ развоја друштва, али и сваког појединца на путу обезбеђивања сопствене егзистенције.

У томе нам је веома важна и подршка ваших родитеља који су препознали колика је улога школе у вашем одрастању и сазревању“, рекла је председница Привременог органа града, Јасмина Војиновић и стипендистима пожелела добре резултате у школовању.

Право на стипендије остварило је 44-оро ученика средњих школа и двоје студената.

Град Смедерево ће и даље подржавати све ученике и студенте који буду успешни током школовања, речено је на свечаном уручењу уговора стипендистима.

Poslednje vesti