СУТРА ПОЧИЊЕ МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ “ТВРЂАВА МУЗИКЕ”

Четврти музички фестивал „Тврђава музике“ ове године биће одржан у периоду од 10. до 13. августа, а на бини у Малом граду Смедeревске тврђаве наступиће врхунски и афирмисани извођачи. „Тврђава музике“ доноси јединствени спој музичких жанрова од попа, рока до електронике и алтернативне музике, а ауторски израз група чијим ћемо концертима моћи да присуствујемо гарантује висок квалитет и незабораван музички угођај.

Првог фестивалског дана, 10. августа, наступиће група С.А.Р.С. Свеже ампутирана рука Сатријанија (скраћено С.А.Р.С.) музички је састав из Београда. Њихова музика је својеврсна комбинација поп, рок, реге, хип-хоп и блуза, са елементима традиционалног српског фолка. У свом опусу бенд има седам студијских и један live албум. Песма „Буђав лебац“ бенду доноси велику популарност на просторима Србије и бивше Југославије, а године рада доносе им потврду статуса препознатљиве и врло запажене ауторске појаве на музичкој сцени.

Група Диванхана која нам долази из Сарајева одржаће концерт 11. августа. Диванхана изводи традиционалну музику у новим аранжманима насталим под утицајем џез, поп и класичне музике XX века. Намера бенда је неговање и презентовање урбане и традиционалне музике земаља Балкана, са посебним и пажљивим освртом на севдалинку.

Треће вече „Тврђаве музике“, 12. августа, биће у знаку наступа београдског бенда Артан Лили. Од оснивања 2013. године бенд је објавио три студијска албума и у свом изразу надовезује се на богату историју београдског и новосадског звука од осамдесетих година па наовамо. Себе доживљавају као чуваре стилске ватре. Артан Лили први је добитник награде „Милан Младеновић“ за музичко дело од изузетног значаја које додељује и које је установила Задужбина Милана Младеновића.

Завршне вечери фестивала, 13. августа, наступиће састав Сале и Седлари, предвођен Александром Седларом, композитором, диригентом, мултиинструменталистом и продуцентом.Мастер студије компоновања завршио је у Америци. Музички познаваоци га знају као композитора дела која су извођена од Коларца до Берлинске филхармоније, телевизијски гледаоци као музичара који је свирао у многим шоу програмима, студенти као професора на музичкој академији у Нишу, а млађа публика као лидера групе “Сале и Седлари”. Александар Седлар важи за једног од најистакнутијих поп музичара у Србији. Као гитариста, клавијатуриста, аранжер и продуцент радио је са највећим именима поп сцене у региону попут Здравка Чолића, Жељка Јоксимовића, Немање Радуловића…Компонује музику за филм и позориште. Поред гитаре свира клавир, бас и бубањ, а уз то је и певач. Као аутор „спаја неспојиво“.

Улазнице су доступне online путем сајта sdkultura.rs и на билетарници Центра за културу Смедерево свакога дана од 15 до 20 часова. Цена једнодневне улазнице у промотивном периоду до 1. августа је 300 динара, а од 1. августа цена ће бити 500 динара.

Poslednje vesti