ТРАНСФЕР СТАНИЦА ДО ЈУЛА 2024. ГОДИНЕ

Смедерево је посетила Ирена Вујовић, министарка заштите животне средине и том приликом  заједно са градоначелником, Јованом Бечом и његовим сарадницима обишла радове на изградњи трансфер станице са рециклажним двориштем на локацији Годоминско поље.

 Укупна вредност овог пројекта  којим се решава вишедеценијски проблем одлагања комуналног отпада са целе територије је 341 милион динара, при чему је  град издвојио 68 милиона, док је 273 милиона динара  обезбедило Министарство за заштиту животне средине.

„ Више пута сам као градоначелник до сада, а и на самом почетку свог мандата истицао  да је одлагање комуналног отпада један од највећих проблема Смедерева, с обзиром да је постојећа депонија у употреби педесет година и нема више капацитета. Комунални отпад се тренутно  износи само из града, али не и из 27 сеоских средина.

Велику захвалност за реализацију овог пројекта  дугујемо ресорном министарству и министарки Ирени Вујовић која  је четврти пут у посети Смедереву и  уз чију смо подршку до сада реализовали 13 еколошких пројеката“, рекао је градоначелник.

„Ми смо данас обишли најважнији еколошки пројекат, а то је изградња трансфер станице која ће у великој мери решити систем управљања отпадом у овом граду и околним селима. На овој локацији предвиђена је претоварна станица, рециклажно двориште и линија за сепарацију отпада, што ће омогућити да већина отпада убудуће завршава на  регионалној депонији која се налази у Панчеву“, истакла је министарка Ирена Вујовић и најавила у Смедереву наставак послова на замени градских котларница.

Градоначелник Смедерева, Јован Беч и она сагласили су се и  о потреби  брзог отпочињања израде новог пројекта за затварањe и  санацију постојеће градске депоније, али и уклањања свих дивљих депонија, а све у циљу обезбеђивања здравијих услова живота свих грађана.

.

Poslednje vesti