ТУРСКИ АМБАСАДОР ПОСЕТИО СМЕДЕРЕВО

Aмбасадор Турске Hami Aksoy посетио је Смедерево и тим поводом разговарао са градоначелником Јованом Бечом. У пријатељском разговору потврђена је пре свега стабилна сарадња између две земље, као и тежња да у будућности буде и боља.

–Драго ми је да сте данас наш гост и да имам прилику да вам представим град Смедерево. Пре свега, желим да нагласим да захваљујући нашем председнику Александру Вучићу Србија данас има много пријатеља у целом свету, а један од њих је свакако и Турска. Верујем да ће наша добра пословна сарадња бити правац којим ћемо наставити да идемо и да заједничким напорима стварамо још бољу пословну климу за нове туристичке и привредне пројекте. Град Смедерево је некада зависио само од рада и постојања Железаре, а данас имамо најсавременију Индустријску зону која је довела инвеститоре у наш град и отворила нова радна места. Једна од најуспешнијих компанија која послује у Смедереву је свакако и Каизен д.о.о. која запошљава преко триста наших суграђана. И овим путем истичем да компанији стојимо на располагању и пружамо сваки вид неопходне подршке како би била још успешнија – истакао је градоначелник Беч у разговору са амбасадором Турске.

-Турска и Србија имају заједничку културу и традицију. Мислим да су односи наше две државе никада бољи, како у економском тако и у сваком другом смислу. Када је у септембру наш председник Реџеп Тајип Ердоган посетио Србију и разговарао са председником Александром Вучићем потврђено је још једном да је сарадња између Турске и Србије одлична. Ми ћемо свакако радити на томе да у будућности та сарадња како на економском тако и на културном пољу буде још напреднија – рекао је амбасадор Турске Hami Aksoy. Поред тога, амбасадор се осврнуо и на значајну подршку председника Александра Вучића када је реч о пословању турских компанија у Србији. Такође, истакао је и значајну туристичку сарадњу, која се огледа кроз чињеницу да је током ове године више од триста хиљада Срба посетило Турску, и више од сто хиљада Турака је посетило Србију.

Након разговора у Градској управи, амбасадор Турске Hami Aksoy је са градоначелником Смедерева Јованом Бечом у присуству представнице компаније Каизен Hatice Sakiroglu обишао производни погон компаније где су разговарали са запосленима, као и о могућностима проширења пословних капацитета и отварању нових радних места за наше суграђане.

Током разговора усаглашено је да је пријатељски однос који негују представници две државе веома битан и да се у веома позитивном смислу одражава на послове компанија које послују на тржишту Србије.

Poslednje vesti