УРУЧЕНО ОСАМ УГОВОРА О СУФИНАНСИРАЊУ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА

Данас је у просторијама Градске управе Смедерево градоначелник Јован Беч уручио осам Уговора о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа.

–Циљ спровођења мера енергетске санације путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе представља начин за унапређење енергетске ефикасности и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији града Смедерева. Заправо уградњом соларних панела смањујемо потрошњу топлотне и електричне енергије, смањујемо месечне рачуне за електричну енергију и доприносимо чистијој и здравијој животној средини. Данас смо овде ради доделе осам уговора за грађане који су се пријавили на овај конкурс. Укупна вредност средстава за реализацију програма износила је  4.702.000,00 динара – рекао је градоначелник Беч у свом обраћању.

Градоначелник Беч је такође подсетио да је током ове недеље Град у сарадњи са Министарством рударства и енергетике расписао Јавни позив за учешће домаћинстава и стамбених заједница у суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених заједница, као и да је рок трајања јавног позива до 20. септембра 2022. године. Нагласио је да јавни позив подразумева финансирање замене столарије, израде фасаде, замена и уградња котлова на гас и пелет, замена радијатора, уградња топлотних пумпи, циркуларних пумпи и соларних панела за стамбене заједнице и породичне куће.

На крају свог обраћања Беч је рекао да ће Град наставити да конкурише на све пројекте ресорног Министарства, како би се грађанима Смедерева омогућила адекватна припрема за предстојећи период.

Poslednje vesti