УХАПШЕН ОТАЦ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА МАСОВНА УБИСТВА У ДУБОНИ И МАЛОМ ОРАШЈУ

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Смедереву, дана 9.5.2023. године, ухапшен је и задржан до 48 часова Р.Б. (54) из Младеновца, отац окривљеног У.Б. против кога се води поступак због кривичних дела Тешко убиство из чл. 114 ст. 1 тач. 2 и 11 КЗ, Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл. 348 ст. 4 у вези ст. 3,2 и 1 КЗ, Отмица из чл. 134 ст. 2 КЗ и Неовлашћено коришћење туђег возила из чл. 213 КЗ.

Р.Б. је ухапшен након заједничког рада Вишег јавног тужилашва у Смедереву, Вишег јавног тужилаштва у Београду и Службе за борбу против организованог криминала Управе криминалистичке полиције МУП-а РС, у циљу утврђивања чињеница које се односе на порекло оружја којим је његов син, окривљени У.Б. извршио кривична дела која му се стављају на терет.

Приликом претреса објеката које користи осумњичени Р.Б. нађено је неколико стотина метака различитог калибра, барутно пуњење за муницију, по један пиштољ и револвер налик на ватрено оружје, једна ручно прављена направа са могућношћу окидања, као и неколико оптичких нишана и других различитих делова за ватрено оружје.

Осумњиченом се ставља на терет кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл. 348 ст. 3 у вези ст. 2 и 1 КЗ.

Poslednje vesti