У ЛИПАМА И ОВЕ ГОДИНЕ ОДАТА ПОЧАСТ ПАЛИМ ХЕРОЈИМА У НАТО БОМБАРДОВАЊУ, ОФИЦИРИМА БЛАГОЈУ РАДИЋУ И РОБЕРТУ ЛАЈЧАКУ

Комеморацијом и полагањем венаца обележено је 23 године од погибије официра 250. ракетне бригаде ПВО – потпуковника Благоја Радића и капетана прве класе Роберта Лајчака. У име локалне самоуправе венац су положили Марија Марковић Ставрић, заменица градоначелника и Дејан Миленковић, члан Градског већа.

Извршавајући борбени задатак у атару села Липе 19.априла 1999.године од НАТО бомбе погинули су наши суграђани  – потпуковник Благоја Радић и капетан прве класе Роберт Лајчак . Тим поводом сваке, па и ове године, окупили су се код спомен обележја у Липама представници Војске Србије, локалне самоуправе , бројних удружења и организација, како би, у присуству чланова породица Радић и Лајчак, минутом ћутања и полагањем венаца одали почаст палим херојима.

„Њихова жртва не сме да се заборави и мора да служи као водиља за сва будућа поколења. Како су Благоја и Роберт храбро стали у бесмртни строј , тако је и наша обавеза да их отргнемо од заборава, да их се сећамо не само данас, него свакодневно и да млађим нараштајима пренесемо да никада не забораве злочин који је почињен нашем народу и држави . Благоја и Роберте , нек вам је вечна слава и хвала.“ – рекао је у обраћању присутнима мајор Робар Петар, заменик комаданта првог ракетног дивизиона.

Poslednje vesti