У НЕДЕЉУ У ВРБОВЦУ НАСТАВЉАЈУ СЕ “МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА СМЕДЕРЕВО 2024”

Овогодишња манифестација „Михољски сусрети села“ обухватиће богате  програме, међу којима је први већ одржан 22. септембра у Шалинцу, Други програм планиран је за 6. октобар у Врбовцу, а последњи трећи је 20. октобра у Липама. Подсетимо да је свечано отварање манифестације одржано ј 22. септембра у Шалинцу, испред тамошњег Дома културе, где су се реализовати и сви планирани садржаји.

Након програма отварања уследила су  такмичења жена за најлепше уређени штанд, најлепше припремљену српску гибаницу и најлепше српско традиционално јело. Потом је одржан сеоски вишебој- такмичење у надвлачењу конопца, трка у џаковима, затим такмичење у ношењу јаја у кашикама и такмичење у пребацивању бале сена преко висинске препреке. У  конкуренцији најбоље уређених штандова, победу је однело удружење жена из Петријева, најбољу стару спрску гибаницу направиле су жене из Лугавчине, док су најбоље традиционално јело имале даме из удружеља ,,Срма,, из Друговца. Најукуснију рибљу чорбу направио је Бојан Петровић из Кулича, најбољи у  надвлачењу конопца били су такмичари Шалинца, Никола  Рајчић из села домаћина био је најбољи у бацању бала са сеном, Наталија Савић из Колара победница је у вештини ношења јаја кашиком, док је  у трци у џаковима најуспешнија била  Шалинчанка Ђурђа Јовановић.

Свеукупни победник манифестације био је домаћин Шалинац, а учествовали су такмичари и из  Кулича, Скобаља, Мале Крсне, Колара, Друговца,  Радинца, Михајловца и Лугавчине.

Друго овогдишње надметање   у оквиру манифестације ,,Михољски сусрети села“ Смедерева, биће у Дому културе у Врбовцу , 6. октобра са почетком у 18.00 часова.

Програм  обухвата такмичење сеоских културно-уметничких друштава у категоријама најбољи сценски наступ, најбољи играч и најбоља играчица и најлепши пар у народној ношњи.

Завршни програм манифестације одржаће се 20. октобра са почетком у 18.00 у Дому културе у селу Липе. И том приликом очекује нас такмичење сеоских културно[1]уметничких друштава у категоријама најбољи сценски наступ, најбољи играч и најбоља играчица и најлепши пар у народној ношњи. А биће додељена и награда за најуспешније сеоско културно-уметничко друштво у 2024. години. Покровитељи манифестације су Министарство за бригу о селу и Град Смедерево

Poslednje vesti