У СМЕДЕРЕВУ СЕ ТАКМИЧИЛИ НАЈБОЉИ МАТЕМАТИЧАРИ СРБИЈЕ

Град Смедерево био је домаћин државног такмичења из математике за ученике средњих школа из Србије. Такмичење је уз подршку Града Смедерева одржано у Гимназији, а учествовало је 250 средњошколаца, из 70 средњих школа и 48 различитих места Србије, од Косовске Митровице до Суботице.

Градоначелник Смедерева Јован Беч свечано је отворио такмичење пожелевши свим ученицима много среће и успеха на такмичењу. –У име Града Смедерева и у своје лично име желим да честитам вама, као и вашим професорима на досадашњим оствареним резултатима и могућности да данас будете део државног такмичења из математике у нашем граду. Желим вам много успеха на данашњем такмичењу, али и у даљем раду и интелектуалном развоју, и верујем да ћемо данас бити добри домаћини – рекао је градоначелник Беч. Свечаности је присуствовао и Миша Ивковић, члан Градског већа ресорно задужен за просвету

.

Присутнима се обратио и Мирослав Марић, председник Друштва математичара Србије који је такође пожелио много успеха на такмичењу, као и у даљем раду. – Честитам свима који сте изборили право да се данас такмичите из математике, ви сте међу најбољим математичарима ове земље. Друштво математичара је већ 75. година кровна организација математичара и информатичара Србије, са седиштем у Београду и више од двадесет подружница широм Србије, као што је једна од њих врло активна са седиштем у Смедереву. Друштво математичара Србије је врло активна организација, која је недавно добила два врло значајна државна признања, Сретенско одликовање и Светосавску награду. Друштво сваке године организује такмичења за младе математичаре и информатичаре, након чега следе и бројна међународна такмичења – нагласио је између осталог председник Друштва математичара Србије.

Председник такмичарске комисије Миљан Кнежевић је отворио почетак такмичења, пожелевши свим учесницима добро расположење и много среће.

Poslednje vesti