ЦРНОГОРАЦ И СМЕДЕРЕВАЦ УХАПШЕНИ ЗБОГ ДРОГЕ И ОРУЖЈА

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, Полицијске управе у Смедереву и Безбедносно-информативне агенције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Смедереву, ухапсили су држављанина Републике Црне Горе Г. В. (37) и М. Р. (38) из Смедерева, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћено држање опојних дрога, док се М. Р. терети и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полицијски службеници су осумњичене затекли у Балканској улици у Смедереву, у тренутку купопродаје дроге, након чега су, у аутомобилу “сангјонг рекстон” црногорских регистарских ознака, којим се довезао Г. В., открили специјално израђени бункер са 37 пакета марихуане, укупне тежине 30,4 килограма.

Сумња се да је он дрогу прокријумчарио из Црне Горе, са намером да је прода осумњиченом М. Р.

Инспектори криминалистичке полиције су, такође, претресом возила “фолксваген” смедеревских регистарских ознака, којим је управљао М. Р., пронашли 192,1 грама хашиша, 95,1 грама “спида”, 54,8 грама марихуане, вагицу за прецизно мерење, пиштољ, 23 метка и четири мобилна телефона. Такође, код М. Р. је пронађено и 3.000 евра и 12.400 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени вишем јавном тужиоцу у Смедереву.

Poslednje vesti