ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СМЕДЕРЕВА ПОСЕТИЛА УСТАНОВУ “СУНЦЕ” ПОВОДОМ ГОДИШЊИЦЕ ПОСТОЈАЊА И РАДА

Установу „ Сунце“ у којој бораве деца, млади и одрасле особе са сметњама у развоју,  посетила je градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић. Сусрет градоначелнице са запосленима и корисницима услуга уприличен је поводом обележавања једанаесте годишњице постојања и рада установе.

„ Кроз протекле године, професионални и посвећени рад запослених, добра комуникација са породицама корисника и подршка локалне самоуправе доказали су да заједно можемо допринети квалитетнијем животу особа којима је потребна наша помоћ, разумевање, солидарност и емпатија.

Град Смедерево ће наставити да буде подршка установи „ Сунце“ у настојању да запосленима и корисницима увек обезбеди све потребне услове у складу са прописаним стандардима у области социјалне заштите.

Наш задатак је да бринемо о свим грађанима Смедерева, а посебно о онима којима је потребна оваква врста помоћи. Из буџета града за област социјалне заштите у овој години издвојили смо 6,7 милиона динара више него прошле. Желимо да у наредном периоду развијамо и унапредимо поједине услуге како би применом савременог концепта постигли што више резултата у овом пољу друштвене бриге“, рекла је градоначелница честитајући запосленима и корисницима празник.

Након њеног обраћања и речи добродошлицe Биљане Милошевић, вршиоца дужности директора установе „ Сунце“, корисници су за госте извели пригодан програм и презентовали своје радове настале у оквиру интерактивних радионица.

Подсетимо, установа „ Сунце“ је са радом почела 18. јула 2013. године у простору који се налазио у улици Краља Петра, а касније је због потребе обезбеђивања адекватнијих услова за боравак корисника премештена у приземље објекта смедеревске предшколске установе на Карађорђевом брду.

У њој тренутно борави 19 корисникао којима се брине 8 радника, међу којима су два дефектолога, један васпитач, медицински техничар и физиотерапеут као и помоћно особље. Располаже простором од 200 квадрата у коме се налазе: велики дневни боравак, радне собе са интерактивним радионицама, сензорна соба и трпезарија. Сав простор опремљен је у складу са потребним стандардима.

Рад установе стопроцентно финансира град Смедерево, а за кориснике је до установе свакодневно обезбеђен бесплатни комби превоз.

Током прошле године за кориснике,њихове родитеље и запослене уз подршку града Смедерева реализован је и петодневни  рекреативни боравак у Бањи Врујци.

Poslednje vesti