ОБИЛАЗАК СТАРЕ ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ

Градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић и члан Градског већа задужен за ресор финансија, локалног економског и привредног развоја Славиша Стошић  данас су обишли Стару индустријску зону у којој раде зачетници смедеревске привреде новијег доба.

Повод за обилазак је недавно одржани састанак са њима, али и већ предузете конкретне активности које се реализују у том  простору, а односе се на уређење парцела које су у власништву града Смедерева.

„ Са нашим привредницима смо пре неколико дана разговарали о унапређењу услова за њихово функционисање у овом индустријском парку, додатном инфраструктурном опремању и адекватном уређењу расположивих просторних капацитета које можемо да им понудимо.

Веома брзо смо прешли са речи на дела и већ ових дана тај потес се сређује и желимо да га доведемо у пристојно стање. На тим пословима ангажовано је наше ЈКП „ Зеленило и гробља“ и радови добро напредују.

Наш циљ је да очувамо постојеће привредне капацитете, али и да их проширујемо. То ће свакако допринети привредном развоју нашег града и запошљавању наших суграђана“, рекла је градоначелница.

У новом сусрету са градоначелницом Јасмином Војиновић и  чланом Градског већа Славишом Стошићем представници фирми из Старе индустријске зоне сагласили су се да заједничким идејама и деловањем уз подршку локалне самоуправе, могу допринети снажнијем привредном развоју Смедерева, па тако неки од њих већ размишљају о будућем проширењу својих производних капацитета.

Poslednje vesti