ОДРЖАН ШАЛИНАЧКИ КУП ЗА ЈЕДРИЛИЧАРЕ ПОЧЕТНИКЕ, ШЕСТИ ПО РЕДУ

Jedriličarski klub Smederevo, uz podršku lokalne samouprave, organizovao je јуче na Šalinačkom jezeru šestu po redu regatu u klasi Optimist za jedriličare početnike, kao jedno od sportskih takmičenja u okviru Smederevske jeseni.

“Regata je uspešno organizovana i ispunila je naša očekivanja, uz lepe vremenske uslove koji se samo mogu poželeti. Takmičenje je zamišljeno kao završnica letnjih škola jedrenja i prva među klupska trka na kraju letnje sezone, pod nazivom Šalinački kup. Ovo nam je šesta regata koju organizujemo na lokaciji Šalinačkog jezera. Nažalost, nije bio očekivani odziv, ali se nadamo da ćemo već sledeće godine imati učesnike i iz inostranstva”, rekao je predsednik kluba – domaćina Željko Vučković, koji je ujedno nagradio najbolje plasirane mališane, ali i veterane koji su ove godine nastupali prvi put.

Ovo takmičenje je specifično po tome što se žrebom određuju učesnici za takmičenje u dva broda –

“match race”, uz direktne eliminacije, u dve kategorije najmlađih jedriličara – apsolutni početnici koji

su ove godine počeli da jedre i stariji početnici, koji imaju nešto duže iskustvo u ovom sportu.

Osim mališana, na regatnom polju su se ove godine, prvi put za šest godina, pojavili i veterani, koji su bili naročito zanimljivi posmatračima.

Pobednici današnjeg takmičenja su Višnja Aleksandrov (10), koja je kao sveukupni pobednik osvojila i pobednički pehar u kategoriji starijih početnika, a kod apsolutnih početnika, koji su počeli da jedre ove sezone, zlato je pripalo Aleksandri Janković (10). Srebro je osvojio sedmogodišnji Ivan Stevanović, dok je bronzana medalja pripala devetogodišnjem Nikoli Stevanoviću.

Kod veterana, najuspešniji je bio Dragomir Stevanović (46), drugi je bio njegov brat Vladimir Stevanović (44), a treći Boban Janković (45) iz Vranja.

Učesnicima ove tradicionalne regate, koja promoviše i ruralni turizam, bio je obezbeđen obrok kao i majice sa znakom Jedriličarskog kluba Smederevo, a pokrovitelj je Grad Smederevo.

Poslednje vesti