ОТВОРЕН ВРТИЋ “ВЕВЕРИЦА” У ДРУГОВЦУ

У присуству руководства града Смедерева, бројних мештана и родитеља, у Друговцу је у петак озваничен почетак рада вртића“ Веверица“.

У њему ће од понедељка, 2. септембра боравити око стотину малишана у целодневном боравку, који ће бити распоређени у четири групе.

Објекат располаже простором од 400 квадрата, урађен је и опремљен по свим стандардима. Садржи собе за боравак деце, трпезарију, дистрибутивну кухињу, канцеларију за особље, собу за изолацију, помоћне просторије и санитарне јединице. Испред зграде вртића налази се и пространо двориште за игру са летњиковцем.

„Од када сам градоначелник Смедерева, ово је убедљиво најлепши дан за мене. Ово је први објекат вртића који отварамо у овој години. Иако је зграда раније завршена, код овог вртића смо морали отклонити проблем са водом и он је коначно на задовољство свих нас, посебно родитеља и малишана спреман да отвори своја врата.

Нема ништа лепше од тога него када деца крену у вртиће или школу, када крену да се друже са својом генерацијом. Најмлађи морају да буду обухваћени предшколским васпитањем, да се социјализују и припреме за наставак школовања.

Међу најважнијим приоритетима рада локалне самоуправе у Смедереву су пројекти везани за проширење капацитета и побољшање услова за боравак деце у предшколској установи, али и смањење листе чекања за упис, чиме желимо да помогнемо родитељима. За упис у предшколску установу на територији града Смедерева тренутно чека 390 малишана, од тога је 140- деце јасленог узраста, а 250 вртичког.

Прошле године, почетком децембра отворили смо нови вртић у Радинцу капацитета за 350-оро деце. Врло брзо, у наредених десетак дана отварамо вртић у Скобаљу, који је завршен и око 40-оро малишана ће боравити у њему.

На наше задовољство добили смо новац од Министарства просвете за вртић у Коларима и драго нам је да проширујемо вртићке капацитете и на сеоске месне заједнице, јер на тај начин можемо да задржимо младе да живе на селу и да имају све услове какве имају и они који живе у граду.

Мој задатак као градоначелника је да у наредном периоду обезбедим нова места за сву децу, како у Смедереву не би имали листе чекања за упис деце у вртић.

Већ се увелико ради на томе и ја се надам да ћемо врло брзо да обавестимо све наше грађане о тим новим објектима“, рекла је између осталог градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић на свечаности поводом почетка рада вртића „ Веверица“ у Друговцу. Том приликом васпитачима и осталим запосленима у новом вртићу у Друговцу пожелела је успешан рад, а деци пријатан боравак и срећно детињство.

Том приликом васпитачима и осталим запосленима у новом вртићу у Друговцу пожелела је успешан рад, а деци пријатан боравак и срећно детињство.

Poslednje vesti