ПРЕВЕНТИВНИ СТОМАТОЛОШКИ ПРЕГЛЕДИ-ПУН ПОГОДАК МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА

Акција бесплатних превентивних прегледа коју је Министарство здравља обновило средином маја у циљу ране дијагностике и превенције најтежих обољења, настављена је јуче масовним превентивним стоматолошким прегледима у здравственим установама широм Србије. У склопу ове акције бесплатне превентивне стоматолошке прегледе у здравственим установама широм Србије обавило је 5.297 грађана, старијих од 65 година, студената до 26 година, затим 475 трудница и породиља односно 1.169-оро  деце. Код више стотина њих одмах су урађене и неопходне стоматолошке интервенције- поправка зуба, композитни испуни, уклањање каменца, уклањање меких наслага, обрада пародонталног џепа, снимање, односно вађење зуба и др.

Масовни превентивни стоматолошки прегледи никада до сада у историји здравственог система нису рађени, а велико интересовање грађана упркос изузетно лошем и хладном времену у већем делу Србије, потврда су јачања јавне свести о важности превенције.

 Стоматолошке здтравствене услуге у Дому здравња Смедерево обавило је 62-оје  грађана у више узрастних категорија. Пацијенти су код стоматолога долазили због акутних пробленма, односно болова али и због циљаних превентивних прегледа.

Министар здравља у Влади Републике Србије истакао је да су  превентивни стоматолошки прегледи потврда континуираног и свеобухватног приступа превенцији од стране Министарства здравља.

„Превенција и поверење између грађана и здравствених радника кључ су за очување јавног здравља. Зато када кажемо да настављамо са активностима које у фокусу имају превенцију, то не говоримо јер лепо звучи, већ зато што у превенцију искрено верујемо. Министар здравља захвалио је свим здравственим радницима на уложеном труду, као и свим грађанима који су данас по изузетно лошем времену обавили прегледе, као и на великој подршци.

Poslednje vesti