САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Четврта седница Градског штаба за ванредне ситуације на територији града Смедерева одржана је 28. Августа.

 Седницом је председавала командат штаба, градоначелница града Смедерева Јасмина Војиновић.

 На седници су разматрана питања везана за предузимање превентивних и опертаивних мера заштите од пожара на отвореном на територији града Смедерева, као и могућностима јавних комуналних предузећа да се својом механизацијом и опремом укључе у активности локализације и ликвидације пожара на територији града Смедерева.

 Од стране припадника ватрогасно-спасилачке јединице Смедерево, изнет је податак да је на територији града Смедерева у августу 2023. године евидентирано укупно 93 пожара, а у истом периоду 2024. године 189. пожара.

 У складу са наведеним,  Штаб за ванредне ситуације донео је закључак којим се:

1. Задужују јавна комунална предузећа на територији града Смедерева, да изврше проверу стања и капацитета опреме, механизације, алата и материјала које се могу ангажовати на гашењу пожара и томе писаним путем обавесте Штаб за ванредне ситуације.

2. Задужују повереници и заменици повереника цивилне заштите у насељеним местима, да обиласком терена упозоравају становништво о опасностима од пожара и тренутној ситуацији услед настанка пожара.

3. Задужује Одељење за инспекцијске послове и Одељење комуналне милиције да врши појачану контролу локација на којима долази до честе појаве пожара на отвореном, у циљу предузимања мера из својих надлежности. 

Poslednje vesti