УРУЧЕНИ УГОВОРИ ПРЕДСТАВНИЦИМА КУЛТУРНО УМЕТНИЧКИХ ДРУШТАВА

У Градској управи  потписани су уговори са представницима смедеревских културно-уметничких друштава за финансирање пројектата у култури у области уметничке игре за 2024. годину.

Град Смедерево је за те намене из буџета определио 5.420.000 динара, а средства су одобрена за 20 културно – уметничких друштава. Осим подршке за реализацију редовних активности нека од друштава ове године имаће прилику и за набавку ношњи.

„Културно – уметничка друштва Смедерева играју кључну улогу у очувању и промовисању нашег културног наслеђа и њихов рад није само очување традиције, већ и стварање нових културних вредности које обогаћују наше заједнице и повезују нас са нашим коренима. На овогодишњој свечаности отварања“Културног лета“ на градском тргу наша културно- уметничка друштва показала су своју моћ, јер тог дана улицама града продефиловало је 2000  чланова друштава који својим трудом, радом и талентом доприносе представљању нашег града на бројним манифестацијама и такмичењима“, рекла је градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић  на свечаности потписивања уговора и том приликом културно-уметничким друштвима пожелела успех у даљем раду и изразила посебну захвалност председницима на показаном ентузијазму.

Poslednje vesti