УЧЕСНИЦИ ТИД РЕГАТЕ СТИГЛИ У СМЕДЕРЕВО

Учесници Међународне ТИД регате на Дунаву, после старта у Немачкој пре неколико дана и заустављања у другим градовима дуж воденог пута, у суботу су пристигли у Смедерево где ће на кратко предахнути и наставити веслање до крајњег циља у близини ушћа Дунава у Црно море.

Место пристајања је Смедеревска тврђава у којој их је речима добродошлице поздравила градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић са својим сарадницима.

„У име града и у своје лично име желим вам да се пријатно осећате боравећи у Смедереву. Верујем да ћете у наставак пловидбе кренути са лепим утиском о нашем граду и да ћете  тренутке предаха искористити за обилазак Смедеревске тврђаве и упознавање са нашом историјом, културом и традицијом“, рекла је градоначелница.

Регата ТИД има најдужу традицију одржавања и ове године то је њено 67 путовање реком Дунав. У пловидби  учествују кајакаши из Немачке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Хрватске, Бугарске, Руминије, Пољске, Лихтенштајна, Белгије и Србије. Овога пута окупила је и учеснике из Аустралије и Новог Зеланда.

Представља најдужу и највећу речну регату на свету, траје два месеца, а њена траса је дугачка више од 2000  километара. Дневне етапе које се превеслају крећу се од 20 до 60 километара, а учеснике са њиховим кајацима, кануима и чамцима дуж реке дочекују домаћини дунавских градова. Овог викенда то је наше Смедерево.

Poslednje vesti