X МЕђУНАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈИХ КУДOВА Смедерево 2022

У Дому културе у Михајловцу, у оквиру званичног програма културне манифестације ”Годишњи концерт КУД ”Михајловац”, одржан ЈЕ ”X МЕђУНАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈИХ КУДова Смедерево 2022”. Организатори фестивала су КУД ”Михајловац” и Српско-грчки КУД ”Кантакузина” Смедеревоо. Фестивал се одржао по десети пут, а учешће су узели : КУД ”Михајловац”, затим КУД ”Враново”, као и КУД ”Осмех” из Удовица, али и КУД ” Жика Казић” из Лугавчине, те КУД ”Вељко Дугошевић” из Меле Крсне и Српско-грчки КУД ”Кантакузина” из Смедерева.

Након фолклорних наступа, на крају програма је одржан избор за најлепши пар у народној ношњи. Подељене су медаље за прва три места и победнички пехар. Победнички пехар освојило је КУД ”Михајловац”, са победничким паром Невеном Стевановић и Алексом Гитарићем. Први пар пратилац је из КУД-а ” Вељко Дугошевић” из Мале Крсне”, са играчима Миљаном Јањић и Михајлом Стојановићем, док је треће место као други пратилац припало КУД-у ”Мало Орашје”, са играчима Анђелином Марковић и Стефаном Стевановићем.

Победнички пехар и медаље, као и захвалнице у име организатора манифестације уручио је Петар Родифцис-Нађ, председник Удружења и СГ КУД ”Кантакузина” Смедерево.

Ову културну манифестацију подржао је Град Смедерево.

Пројекат “Грчка заједница у Србији” суфинансиран је из буџета Републике Србије, а ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Poslednje vesti