АПЕЛ СВИМ УЧЕСНИЦИМА У САОБРАЋАЈУ

У циљу смањења броја саобраћајних незгода у којима страдају пешаци, Полицијска управа у Смедереву, заједно са Основним јавним тужилаштвом, апелује на све учеснике у саобраћају да одговорним понашањем и поштовањем саобраћајних прописа дају директан допринос безбеднијем одвијању саобраћаја и смањењу тежих последица, нарочито повреда пешака.

Поштовани возачи, увек водите рачуна о пропуштању пешака који прелазе или намеравају да пређу коловоз, како на пешачким прелазима са семафором, тако посебно на пешачким прелазима без семафора. Нарочито је важно да унапред смањите брзину кретања возила, пре доласка до самог пешачког прелаза. Потрудите се да замислите да сте ви пешаци, а сигурно је да то често и јесте.

Уважени пешаци, имајте на уму да коловоз морате да прелазите пажљиво и најкраћим путем, тек када се уверите да је то безбедно. Осим тога, подсећамо вас да не смете изненада да ступате на коловоз, да се крећете по аутопуту или мотопуту, нити да користите мобилни телефон нити слушалице приликом прелажења преко коловоза. Још једном напомињемо да, само ако се сви учесници у саобраћају одговорније и пажљивије понашају и придржавају прописа, уз додатно превентивно деловање полиције, можемо унапредити саобраћајну културу и смањити број саобраћајних незгода и нежељене последице

Poslednje vesti