ВРТИЋ У РАДИНЦУ ЧЕКА ТЕХНИЧКИ ПРИЈЕМ И ЛИЦЕНЦУ

У пратњи представника Надзорног одбора, Предшколске установе „ Наша радост“ и МЗ Радинац, градоначелник Смедерева Јован Беч са својим сарадницима  обишао je новоизграђени вртић у Радинцу како би се на лицу места уверио у спремност овог објекта за будући пријем деце.

„ Заиста ми је велико задовољство што само после годину дана од полагања камена темељца за овај вртић можемо да кажемо да је завршен. Ово је уједно сада и најрепрезентативнији објекат наше предшколске установе, који ће након добијања лиценце коју издаје Министарство просвете као и употребне дозволе коју очекујемо средином новембра, бити спреман да  крајем ове или почетком наредне године  отвори врата за 330 малишана.

 Очекујемо да ће до краја године бити завршена изградња вртића у Скобаљу, али и  скором решавању проблема недостајућих прикључака  за вртић у Друговцу које мора да обезбеди извођач радова“-рекао је градоначелник Беч и додао да Смедерево захвалност за градњу вртића у Радинцу дугује Републици Србији, Влади и Министарству просвете.

Представник Надзорног органа, Ненад Урошевић из ЈП „Урбанизам“ присутне је упознао са детаљима објекта чија укупна површина износи 1600 м2.

„Вртић располаже са 13 групних соба за боравак деце, од чега је 8 у приземљу намењено за узраст  до 3 године и 5 на спрату за старије малишане. Ту су и просторије дистрибутивне кухиње, котларница, канцеларије за васпитаче, лекарска соба, велика вишенаменска сала, санитарни чворови, али и лепо уређено и ограђено игралиште за безбедан боравак малишана“-објаснио је Ненад Урошевић.

Према речима Мирјане Крстић, директорке Предшколске установе „ Наша радост“ у смедеревским вртићима тренутно је у боравку око 3300 деце, док је на листи чекања око 350 малишана који ће отварањем вртића у Радинцу, Скобаљу и Друговцу коначно моћи да се упишу.

Укупна вредност инвестиције за изградњу вртића у Радинцу је 184 милиона динара, од чега је 177 обезбеђено из кредита Светске банке, док је град Смедерево издвојио 7 милиона.

Камен темељац за његову градњу положен је 4. августа 2022.године.

Poslednje vesti