ДОДЕЉЕНО ЈОШ ДЕВЕТ УГОВОРА О КУПОПРОДАЈИ СТАНОВА ЗА ИЗБЕГЛА ЛИЦА СА ТЕРИТОРИЈЕ ХРВАТСКЕ И БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

У Градској управи Смедерево додељено је данас још девет Уговора о купопродаји станова у улици Јозефа Шулца број 10. Уговоре је доделио градоначелник Смедерева Јован Беч и тим поводом је разговарао са суграђанима.

Подсећања ради, након изградње стамбеног објекта и спроведеног поступка за давање стамбених јединица у закуп на одређено време са могућношћу куповине коју је спровела Комисија за избор корисника. Град Смедерево је са двадесет лица закључио Уговоре о закупу стамбене јединице, на период од шест месеци. По истеку тог периода једанаест закупаца стана поднело је захтев за куповину стана и са њима је након спроведеног поступка закључен Уговор о купопродаји станова уз могућност отплате купопродајне цене на триста месечних рата и каматну стопу од нула одсто. Преосталих девет закупаца по истеку уговора о закупу, поднело је захтев за давање станова у закуп на период од нових шест месеци, након чега су и они поднели захтев за куповину станова.

Присутнима се обратио Зоран Милошевић, испред Одељења за имовинско-правне и комуналне послове. Он је суграђанима честитао на чињеници да су после низа година чекања успели да остваре свој сан и добију сада своје домове где могу да живе са својим породицама у свом граду.

-Задовољство ми је да се данас видимо овим поводом у Градској кући. Октобра 2021. године смо се видели и тада сте се уселили у ваше станове по основу уговора које сте потписали на шест месеци о закупу. Након тог периода створили су се услови да можете да узмете у откуп те станове, у складу са Законом о избеглицама, на триста месечних рата без каматне стопе. Прошле године једанаест породица је искористило ту могућност, са њима смо потписали уговоре и они су сада већ власници тих станова. Имао сам прилике да разговарам са њима и они су задовољни јер су после доста лоших тренутака из прошлости добили своје домове. Сада су се створили услови да потпишемо те уговоре и са преосталих девет породица. Испред Града још једном вам честитам и желим да истакнем да су вам врата Градске куће увек отворена и да вам као градоначелник увек стојим на располагању – рекао је градоначелник Беч у свом обраћању присутнима.

Након тога, градоначелник је разговарао са суграђанима о томе колико им ти станови значе за збрињавање њихових породица, и да су  пре свега захвални граду који их је прихватио и обезбедио им неопходне услове за живот.

Poslednje vesti