НА МАНИФЕСТАЦИЈИ “СЛАВСКИ КОЛАЧ” ИЗЛОЖЕНО 117 ЕКСПОНАТА, КОЈИ СИМБОЛИШУ КРСНУ СЛАВУ, ВЕРУ И ТРАДИЦИЈУ

На  традиционалној смотри “Славски колач” koja је одржана у холу Центра за културу, а у оквиру 34.-тих Смедеревских Светосавских свечаности било је изложено 117 славских колача које је припремило 37 удружења и организација, међу којима су и школе Свети Сава из Друговца, ТТПШ “Деспот Ђурађ”, затим Друштво за церебралну и дечију парализу, те Коло српских сестара, Удружење “Треће доба”, као и Удружење српско-грчког пријатељства Са Га По.

Најлепше украшени славски колач  умесила је Вера Шпановић из Кола спрских сестара. Друго место припало је Љубици Сушић из Удружења жена  “Карађорђев дуд”, а треће Драгици Симић из истог удружења. У категорији “Традиционални славски колач” трећа је била Дивна Миљковић из Удружења жена  Прело из Лугавчине, друга место заузела је  чланица удружења “Јабука” из Удовица, Мирјана Живковић, док је најлепши традиционални колач по избору жирија  умесила Мирјана  Радивојевић из Осипаонице.

У категорији “Светосавски славски колач”, треће  и друго место заузели су колачи Милке Мишић и Живадинке  Митровић са Плавинца, док је прво место припало Зорици Симић из Мале Крсне.

Све учеснице манифестације “Славски колач” добиле су од организатора Града Смедерева захвалнице, које је уручила чланица Градског већа Јасмина Војиновић, док је власница расадника “Пешић” Љиљана Пешић свим власницама славског колача даривала цвеће.

Пехаре и дипломе награђеним учесницима уручила је заменица градоначелника Марија Марковић Ставрић.

Poslednje vesti