ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, од 17. до 23. јуна 2024. године, спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.


У склопу ове акције, која се истовремено спроводи у 31 европској земљи чланици организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), у петак 21. јуна, широм Европе биће реализован такозвани Alcohol and Drugs Marathon када ће у контроли саобраћаја непрекидно бити ангажовани сви расположиви алкометри, као и уређаји за контролу присуства психоактивних супстанци у организму.


Припадници Одељења саобраћајне полиције Полицијске управе у Смедереву, у првих пет месеци ове године, искључили су из саобраћаја 577 возача због управљања возилом под дејством алкохола и 60 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, а 171 возач затечен  је да управља возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.


С обзиром да предстоји одржавање великог броја музичких фестивала на којима се очекује присуство више десетина хиљада посетилаца, Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол или психоактивне супстанце и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.


Начелник Полицијске управе Пуковник полиције Весела Миловановић

Poslednje vesti