U LUGAVČINI ODRŽANA 12. PAPRIKAŠIJADA. NAJBOLJI PAPRIKAŠ SKUVALE ŽENE IZ UDRUŽENJA “SELO VESELO” IZ VODNJA

Takmičenje u pripremanju pilećeg paprikaša u Lugavčini, pod nazivom “Paprikašijada” okupilo je na 12. manifestaciji 24 udruženja. Paprikaš se kuvao u 24 kotlića na temperaturi koja je u četvrtak u hladu iznosila oko 38 stepeni.

No domaćini su se pobrinuli da se takmičenje održi u hladovini, u borovoj šumi na sportskom centru, te su tako dobra atmosfera, druženje i na kraju degustacija paprikaša i ovog puta nisu izostali zahvaljujući organizatorima Udruženju žena “Prelo” i tamošnjoj mesnoj zajednici. Prema već utvrđenim propozicijama svi takmičari su bili u obavezi da ponesu pileće meso i povrće, a ostalo su pripremili domaćini, koji su i ove godine kao i prethodnih angažovali stručni žiri iz Požarevca.

Manifestaciju je obišla u prepodnevnim satima i gradonačelnica smedereva Jasmina Vojinovič sa saradnicima. Nakon završetka kuvanja, žiri je doneo odluku o tri najbolje pripremljena pileća paprikaša.

Najbolji je bio paprikaš Udruženja žena “Selo veselo” iz Vodnja, zatim drugo mesto zauzele su žene iz Ćovdina, dok su na trećem mestu bile žene iz Topolovnika. Njima su pripali pehari, najmlađem i najstarijem kuvaru medalje i zahvalnice,

Sponzori, prijatelji i svi učesnici ove jedinstvene manifestacije dobili su medalje, zahvalnice i cveće od organizatora adruženje žena “Prelo” iz Lugavčine.

Poslednje vesti