УРЕДНО ВОДОСНАБДЕВАЊЕ У СМЕДЕРЕВУ

“Смедерево је један од ретких градова у Србији који је током дуготрајних тропских таласа овог лета  имао уредно водоснабдевање потрошача и није уводио рестрикције ни на  тренутак“, рекла је градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић приликом обиласка смедеревске фабрике воде у Шалиначкој улици, а објављено на инстаграм страници градоначелнице Смедерева.
Том приликом заједно са својим сарадницима и у разговору са директором ЈКП „ Водовод“ Срђаном Стојковићем и запосленима  детаљније се упознала о начину функционисања постројења како у редовним околностима тако и у  ситуацији које нам је донело  ово лето.  



„ Ово је прилика да вам се захвалим на беспрекорном и посвећеном раду и да вам честитам на ефикасном деловању. Локална самоуправа ће и даље посебну пажњу посвећивати области водоснабдевања, доградњи система и проширењу водоводне мреже, посебно у делу моравских села. То су веома скупи пројекти, потребно је обезбедити доста средстава и за неке од пројеката ћемо потражити помоћ од државе. До сада се показало да здравом комуникацијом председника Србије Александра Вучића, Владе Републике Србије и локалне самоуправе заиста ниједан проблем није нерешив”, рекла је градоначелница.



 „Током  досадашња три тропска таласа на дневном нивоу потрошња воде у Смедереву је износила од 420 до 430 литара у секунди. Наше две фабрике воде у Годоминском пољу и у Шалинцу су производиле довољне количине воде и потрошачи нису осетили њену нешташицу ,што нас посебно радује и охрабрује. Такође није било застоја ни у раду бунара у сеоским срединама током  тропских дана“, истиче Стојковић и додаје да је систем  смедеревског „ Водовода“ потпуно стабилан, упркос повећаној потрошњи која је евидентирана током врелих дана, стоји у објави на инстаграм страници градоначелнице Смедерева Јасмине Војиновић.

Poslednje vesti