УТАЈИЛИ ПОРЕЗ ЗА ОКО 28 МИЛИОНА ДИНАРА ПРОДАЈУЋИ ФАЛСИФИКОВАНЕ ПАТИКЕ

Припадници криминалистичке полиције Полицијске управе у Смедереву, у сарадњи са Пореском полицијом и Републичком тржишном инспекцијом, ухапсили су М. З. (37) и М. З. (34) из Смедерева, због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву извршили кривична дела недозвољена трговина, неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке роба и услуга, пореска утаја и пореска превара.

Они су, како се сумња, од јануара 2019. до децембра 2022. године, без овлашћења за обављање трговинске делатности, посредством друштвених мрежа оглашавали и продавали фалсификоване патике произвођача заштићених робних марки, које су набављали на црном тржишту.

М. З. и М. З. се сумњиче да су потом робу купцима слали преко курирских служби наводећи лажне податке о пошиљаоцу.

На овај начин су, како се сумња, за ове четири године продали робу у износу од преко 73,4 милиона динара, не уплативши припадајуће пореске обавезе и на тај начин оштетили буџет Републике Србије за око 28 милиона динара.

Претресом просторија осумњичених пронађена је и одузета роба без порекла у вредности од 14,5 милиона динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени основном јавном тужиоцу у Смедереву.

Poslednje vesti